Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/12/23

Gente en BCN: Privat

Article anterior: Petit Caus 2007



Alegre i estructurat

D.O.: Cava
Tipus: Vi escumòs amb criança 12%
Varietats: Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay
Preu aprox.: 7,2€
Productor: Alta Alella, S.L.

Avui és l'últim número d'aquest 2009 i l’adéu de "La Cata". Durant setanta-sis articles ens hem acostat a conceptes bàsics del món del vi com envelliment, maceració, DOs o varietals i els hem exemplificat mitjançant altres tantes i variades ampolles, gaudint-les de la millor manera possible: en companyia. Setmana rere setmana, hem omplert les pàgines de "Gente en Barcelona" de natura, sols, climes i raïms, en el llenguatge sensorial del color, l'aroma i el sabor.

"La Cata" ens ha ensenyat que davant el model de consum il•limitat del centre comercial n'hi ha un altre de millor de gaudiment moderat i bodega de barri; que les presses no són bones conselleres i que el millor glop sovint l'ofereix l'última mitja copa gairebé oblidada amb un vi oxigenat, obert i expressiu capaç encara de sorprendre'ns amb nous matisos.

Que als productes sintètics i artificials de laboratori el vi contraposa la tranquil•litat de la bodega i els anys de criança; que ens ofereix sabors naturals a terra, bota i sol; que és el millor i més saludable company d'àpats i que és un luxe a l'abast de tothom, a un preu més que raonable.

Res més indicat per a renovar continguts que el pròxim any i la seva eterna promesa de canvi. Brindem per això amb "Privat", un alegre cava que il•lustra la positiva evolució que estan aconseguint aquests vins en qualitat i en posicionament de mercat, competint molt dignament en el mercat internacional amb el seu etern rival francès.

De color palla molt clar amb bombolla fina i rosaris potents, es de flaire fresc i es mostra alegre i estructurat en boca, amb tons àcids suaus.

Article original (castellà): www.logbares.com
Versió en anglès