Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/11/12

Gente en BCN: Corona de Aragón 2005

Article anterior: La Ninota 2005
Article posterior: Heus 2008



Intensitat estructurada

D.O: Carinyena
Tipus: Negre amb criança 14%
Varietats: Tempranillo, Cab. Sauvignon, Garnatxa, Carinyena
Preu aprox.: 7€
Productor: Grandes Vinos y Viñedos, S.A.

Un cop veremats, els brots es desrapen, eliminant branquillons i fulles per a evitar gustos herbacis i s'inicia la fermentació, el mètode de la qual varia en funció del tipus de vi. En els blancs, es rebrega el raïm i es separa el gra del suc abans de fermentar. En negres i rosats, en canvi, el fruit macera conjuntament amb el suc per que el most vagi adquirint la coloració de la pell, separant-lo finalment mitjançant premsat.

Aquest procés es fa en un entorn sense oxigen, durant el qual els llevats transformen sucres en alcohol, most en vi. Ara només queda madurar-lo, mantenir-lo un temps en repòs per a que es rovelli lentament i estabilitzi flaires i gust.

Durant el seu pas per bota de roure francès, aquest "Corona de Aragón" ha suavitzat la seva textura i ha adquirit tocs a vainilla. La posterior interacció en roure americà li ha aportat matisos resinosos. A la boca mostra una intensitat estructurada amb bon recorregut.

Article original (castellà): www.logbares.com
Versió en anglès