Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/11/27

Gente en BCN: Antonio Barbadillo 2008

Article anterior: Heus 2008
Article posterior: Petit Caus 2007



Continuïtat i frescor

Vi de la Terra: de Cádiz
Tipus: Blanc sense criança 12%
Varietats: Palomino Fina
Preu aprox.: 3,7€
Productor: Bodegas Barbadillo, S.L.

Els mercats es globalitzen, amplien i diversifiquen la seva oferta; les grans cadenes "racionalitzen" els preus dels seus proveïdors i substitueixen ràpidament els productes de poca sortida per altres de nous; la marca blanca guanya contínuament terreny al format tradicional ...

En aquest context, aguantar la pressió de l'entorn i mantenir durant dècades un espai a la lleixa de les botigues amb un producte autòcton, de preu competitiu i bon nivell de qualitat és, sens dubte, tota una fita.

"Barbadillo" és un clàssic dels blancs nacionals. Un monovarietal de l’andalús raïm Palomino, de conreu majoritari a Jerez, el peculiar mètode de fermentació del qual, lent i en recipients hermètics, produeix un vi molt afruitat, rodó i poc àcid. De suau color daurat i intens flaire afruitat, ofereix entrada saborosa en boca, amb continuïtat i frescor.

Article original (castellà): www.logbares.com
Versió en anglès