Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/12/18

36a Fira del pollastre "Pota Blava"


Veure també: Fira del Vi i el Cava de Calella



Anxoves de l'Escala, pèsol de Llavaneres, maduixot del Maresme, vedella de Girona, gamba de Palamós ... i pollastre Pota Blava de El Prat de Llobregat. La combinació de mar i muntanya del nostre país ha propiciat una gran varietat de climes i diversitat de productes gastronòmics que són co-responsables en bona part de l'actual èxit de la nostra cuina arreu del món.

Històricament, la pressió demogràfica i la industrialització del paisatge han afectat aquestes explotacions reduint el seu tamany i volum, però també impulsant l'especialització en els continguts i l’excel•lència en la qualitat, la millor i més competitiva opció hores d'ara davant la globalització dels mercats. Com en el cas del vi i les seves conegudes DOs, la Marca "Q" de Qualitat Alimentaria o les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) avalen aquests productes i els donen força comercial.

Desembre, les dates més potents de l'any pel que fa a trobades familiars o d'empresa, és també el millor període per a la Fira avícola del pollastre Pota Blava, un esdeveniment sectorial de referència que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana (de divendres 11 a diumenge 13) a El Prat de Llobregat. Amb uns 80.000 visitants i una xifra de negoci al voltant dels 500.000 euros, és una excel•lent ocasió per a molts restaurants d'aportar un toc selecte, ecològic i autòcton a la seva oferta i també per als particulars que volen gaudir d'aquest luxe a les seves taules durant els àpats del Nadal. Les saboroses propostes que s'han pogut veure i gaudir a la Fira, com el Pota Blava a la salsa de Merlot i butifarra negra, boletes de Pota Blava amb ceps, etc, han posicionat un any més l'humil i quotidià pollastre entre l'avantguarda gastronòmica més actual.