Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/12/03

Gente en BCN: Petit Caus 2007

Article anterior: Antonio Barbadillo 2008
Article posterior: Baltasar Gracián Macabeo 2008



Potència fruital

D.O.: Penedès
Tipus: Negre sense criança 13%
Varietats: Tempranillo, Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
Preu aprox.: 5,10€
Productor: Can Ràfols dels Caus

El Penedès ha estat històricament vinculat als vins blancs i per suposat, al cava, raó per la qual el conreu de Macabeo, Xarel•lo y Parellada és majoritari a la DO. Gairebé un 20% dels seus terrenys, però, es dediquen a la producció de vins negres.

Al Garraf, un massís costaner amb alçades de fins a 500 m. es troba Can Ràfols dels Caus, una bodega pionera de la DO en el conreu de diversos raïms negres d'entre els quals destria per la seva singularitat el Cabernet Franc, parent de la Cabernet Sauvignon tot i amb menys acidesa i que forma part de “Petit Caus”, el nostre cupatge d'avui.

A la copa mostra un atractiu color cirera i ofereix flaires a fruita vermella fresca, sabors que es potencien en boca sense estridències.

Article original (castellà): www.logbares.com
Versió en anglès