Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/10/29

Gente en BCN: Celler Mariol 2005

Article anterior: Raimat 2005
Article posterior: La Ninota 2005



Mostrant matisos

D.O: Terra Alta
Tipus: Negre amb criança 13%
Varietats: Cabernet Sauvignon
Preu aprox.: 5€
Productor: Celler Mariol

Molt probablement, les nostres preferències de maridatge amb els plats de carn es decantin per la tradicional Ull de Llebre, el raïm autòcton nacional per excel•lència. Culturalment vinculada als nostres paladars i inclosa en molts dels nostres vins, es conrea pràcticament a totes les DOs i està disponible a totes les franges de preus.

Passada la frontera, però, la elecció habitual en aquest cas la constitueixen els negres de Cabernet Sauvignon, un gustós i complex varietal de bon cos, fàcilment adaptable a diferents climes i especialment indicat per a l'envelliment en bota, com podem comprovar en aquest "Celler Mariol" d'avui, amb sis mesos de criança.

De vermell cirera i marcat flaire a fruita madura, es mostra suau en boca, permetent apreciar els matisos de la cabernet sense estridències.

Article original (castellà): www.logbares.com
Versió en anglès