Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2009/06/18

Gente en BCN: DO Jumilla

Article anterior: Armantes Crianza 2004
Article posterior: Evohé Viñas Viejas 2007



La personalitat dels vins de la DO Jumilla

Bodegas Carchelo, Silvano García, Casa de la Ermita i així fins a quinze cellers diferents de la DO Jumilla s'han aplegat en un cèntric hotel de Barcelona per a presentar i donar a conèixer en la nostra ciutat lo millor i més selecte de la seva oferta actual. Un producte que, en paraules de Miguel Gil, president del seu Consell Regulador, ha evolucionat des d'un patró de tall més tradicional a l'actual i definida aposta pels vins negres, concretament de la varietat Monastrell, que representa el 80% de la seva producció.

Un raïm molt vinculat al llevant peninsular i que a Jumilla ha eradicat d'altres varietals més comercials i populars com l'Ull de Llebre o la banca Airén de la veïna La Manxa, reforçant així la imatge i personalitat dels seus productes.

Per originalitat, varietat i maduresa, destaca especialment la seva proposta de vins dolços de postres, un panorama pràcticament dominat pel moscatell i en el que el raïm Monastrell aporta nous registres i sabors a aquest golós i cada cop més preuat mercat.

Veure article original a www.logbares.com