Webares

Vins d'Espanya, restaurants de Barcelona i Catalunya

2005/03/29

És cara la restauració a Catalunya?

Com ja sabeu, la meva és la percepció del consumidor, principalment preocupat en passar-ho bé, provar bon menjar i trobar una relació qualitat-preu satisfactòria, en aquest ordre. Dins aquests paràmetres, la opinió que em mereix la restauració Catalana és en general bona, encara que voldria entrar una mica més en detall i donar-vos uns trets generals (tant de pros com de contres) que considero mínimament representatius del que podem trobar al pati restaurador català hores d'ara. Utilitzaré exemples de la meva experiència personal amb els que podeu coincidir o estar obertament en desacord ... espero llegir les vostres opinions en qualsevol cas.

Anem primer per les bones notícies: crec que dins la varietat de locals que tenim a l'abast hi ha bon nivell (especialment a les cuines); que s'ha treballat molt en quant a presentació i disseny (des d'el material gràfic a les vaixelles) generant locals força agradables; que hi ha varietat, tant a les cartes dels restaurants (potser més centrats en carn que en peix, però) com als tipus de cuina representats (italià, francès, grec, àrab) ...
... malgrat no tot són flors i violes, i també trobem aspectes susceptibles de millora: el servei, per exemple, és un dels nostres punts fluixos, la seva feina sembla entendre's més com la de portat i retirar plats de la taula, que la de fer-nos l'estada agradable; també es constata la existència de més d'un torn a bona part dels locals, la qual cosa afavoreix certa tendència al "pressing" (portar-te la factura sense haver-la demanat, treure plats i copes sense haver acabat, etc) per tal de reutilitzar la taula lo abans possible; així mateix, veiem que es sol aprofitar molt l'espai i sovint anem, sinó apretats, justos, el que fa que augmenti tant la densitat com el nivell de sorollositat als menjadors.

I pel que fa als preus (el tema de l'article) no tinc una resposta absoluta. Com ja haureu deduït de les meves crítiques a webares o a la mateixa exposició d'aquest article jo sempre valoro el conjunt i el meu grau de satisfacció ve condicionat per un munt d'elements dins els quals el preu n'és un més (important, però no l'únic).
Des d'aquesta posició de partida, torno a recolzar-me en les dades de webares: la mitjana ORIENTATIVA de preus a BCN (preu per persona demanant a la carta, sobre un total de 285 restaurants en un període de tres anys i calculat avui 22 de Març del 2005) volta els 30€ (30,03€ per ser exactes). La (meva) conclusió final, doncs, des d'un punt de vista en perspectiva (aquest mateix període de tres anys, tot just començar webares) és finalment més positiva que derrotista: crec que el nivell de preus mitjà comença a ser una mica massa alt, però alhora també trobo que li trec més profit a la meva despesa ara que abans.

Tinc molta confiança en que aquest tema, un dels més susceptibles d'aixecar polèmica, serà el punt de partida d'un debat força interessant. Ara, doncs, us deixo la paraula a vosaltres (i us encoratjo a utilitzar-la).

5 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Home... no se si és o no és...

Però heu vist aquests preus:

http://www.lamevaweb.info/1662

És de la web de fburri, des de Praga

11:49 a. m.  
Blogger webares said...

Només ens falta una dada per saber realment quant cara els surt la restauració a ells: el sou mitjà d'un Praguenc ... i sospito que també això és proporcional (mira't els posts d'aquest mateix article, allà on diu: "viure aqui amb un sou d´alla esta prou b")

8:55 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Con respecto al tema del servicio pienso que se merece un artículo entero. Como muy acertadamente comentas es uno de los puntos flacos de nuestros restaurantes.
Sólo hay que viajar a Madrid para darse cuenta de la diferencia. Aunque por supuesto siempre hay honrosísimas excepciones.

Y en referencia a los precios, creo que están en consonancia con el resto del mercado catalán y/o español en una ciudad grande. En los últimos tiempos ha habido un notable punto de inflexión englobado en la subida del IPC (enmascarada por el gobierno de turno), debida a la introducción de nuestro querido Euro. La restauración ha subido tanto como el resto de las cosas (difícil de cuantificar, pero un montón en términos subjetivos)

10:35 p. m.  
Blogger Roberto Iza Valdés said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

7:34 a. m.  
Blogger Unknown said...

Este comentario ha sido eliminado por el autor.

5:14 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home